Producten en diensten

Diensten en producten vindt je onder configuratie (In het hoofdscherm aan de rechterkant, het Tandwieltjes icoon is configuratie)

Door op 'Producten en diensten' te klikken kom je in het overzicht met gedefinieerde standaard diensten en producten. Hier kan je diensten en producten toevoegen, wijzigen, verwijderen of op in-actief zetten.

Om het aanmaken van uniforme facturen te vereenvoudigen en te versnellen is het mogelijk om een aantal standaard producten en diensten te definiëren. Deze gedefinieerde producten en diensten kunnen worden geselecteerd bij het invoeren van een factuurregel wanneer je een factuur of offerte opstelt.

Product / dienst

Voer de naam van het product of de dienst in zoals deze ook op de factuur moet worden weergegeven.

Omschrijving

De hier ingevoerde omschrijving wordt ook opgenomen in de factuur, bij de factuurregel. Noem bijvoorbeeld een kleurstelling, inbegrepen opties e.d..

BTW tarief

Selecteer het BTW tarief dat van toepassing is voor het ingevoerde product of dienst. Dit tarief kan bij gebruik van deze product of dienst op een factuur nog worden aangepast. Ook is het mogelijk op één factuur verschillende BTW tarieven te hanteren.

Prijs

Voer de prijs van in van het product of de dienst. Dit kan tot zes (6) decimalen nauwkeurig. Deze prijs kan bij gebruik van dit product of dienst op een factuur nog worden aangepast.

Leveringsvorm

Dit is van belang voor de BTW aangifte. Selecteer wat van toepassing is. De keuze kan bij gebruik van dit product of dienst op een factuur nog worden aangepast.

Actief

Alleen wanneer aangevinkt is het product of de dienst te selecteren voor gebruik op een factuur. Dit kan handig zijn als bijvoorbeeld een product tijdelijk niet leverbaar is.