Kostenplaatsen

 

Standaard

Kostenplaatsen kunnen worden aangemaakt om een splitsing aan te brengen in kosten en opbrengsten. Bijvoorbeeld om twee verschillende ondernemingsactiviteiten te scheiden. Verwar kostenplaatsen niet met kostensoorten. Deze worden elders beheerd. Waar we kostensoorten kunnen gebruiken om aan te geven waaraan geld wordt uitgegeven (telefoon, porto, e.d.) kunnen we met kostenplaatsen aangeven met welke ondernemingsactiviteit de kosten te maken hebben. Dit is bijvoorbeeld van toepassing als de onderneming meerdere activiteiten uitoefent, bijvoorbeeld verhuur van surfborden en het geven van surf-les.

Kostenplaatsen kunnen, eenmaal aangemaakt, niet worden verwijderd. Dit is om er voor te zorgen dat al geboekte kosten niet zonder kostenplaats achterblijven. Wel kunnen kostenplaatsen op 'inactief' worden gezet waardoor ze voor nieuwe boekingen niet meer kunnen worden gebruikt.

Kostenplaatsen module activeren

Je kan de module Kostenplaatsen gratis, zonder enige verplichting, proberen.

Ga naar 'mijn account' kies Modules klik op pijltje in cirkel om proefperiode te starten of klik op winkelwagentje om Kostenplaatsen, tegen betaling, meteen te activeren of te verlengen.

Kostenplaatsen

Klik op configuratie (aan rechterkant van het scherm) klik op icoon kostenplaatsen linksonder staat de 'toevoegen' knop.