Winst-aftrek en -bijtellingen

Dit zijn aftrekposten (of bijtellingen). Hieronder valt bijvoorbeeld onder andere de aftrek voor zakelijk gereden kilometers in een privé auto.

Afschrijvingen

Op een investering zal in de meeste gevallen worden afgeschreven, de aanschafkosten worden dan (fiscaal gezien) verspreid over meerdere jaren. Uiteraard zal de leverancier wel graag in één keer betaald willen worden.

Op bedrijfsmiddelen zoals machines kunnen automatisch afschrijvingen worden gegenereerd. Hier kun je handmatige afschrijvingen invoeren.

Selecteer de balansrekening waarop moet worden afgeschreven. Voer daarna het bedrag in.

Je wordt geadviseerd een heldere omschrijving in te voeren, dit voorkomt uitzoekwerk wanneer je achteraf probeert het hoe en waarom van deze afschrijving te bepalen.

Winst bijstelling

Maak hier bijstellingen op de winst. Bijvoorbeeld een bijzondere fiscale korting, regeling of aftrekpost.

Eigen rekening

Wanneer een onderneming meerdere bankrekeningen gebruikt dan kan met deze transactie-soort geld worden geboekt van de ene naar de andere eigen rekening. Bij een contante opname kan geld worden overgeboekt naar de 'Kleine kas'.

Geld toevoegen of onttrekken aan de onderneming

Wanneer van een privé rekening (van buiten de online administratie) geld in de onderneming wordt gebracht of juist onttrokken, dan kan dat met deze transactiesoort worden geadministreerd.

Balans-transactie

Een balans-transactie wordt gebruikt wanneer er rechtstreeks bezittingen op de balans moeten worden geschreven. De originele aankoop is misschien al eens in het verleden gedaan, er hoeft dus niet opnieuw te worden afgerekend.

Er kan optioneel direct een afschrijvingstermijn (op bezittingen) worden ingevoerd.

Je wordt geadviseerd een heldere omschrijving in te voeren, dit voorkomt uitzoekwerk wanneer je achteraf probeert het hoe en waarom van deze afschrijving te bepalen.